АКТУАЛЬНО

Чехія видасть ліцензії на поставки військових матеріалів в Україну замість техніки

Міністерка оборони Чехії Яна Чернохова висловила у неділю заяву про те, що запаси чеських армійських складів вичерпані, але країна активно працює над видачею ліцензій на експорт військових матеріалів в Україну.

Згідно з висловленням глави оборонного відомства Чехії, наявність техніки, яку можна відправити в Україну, обмежена. Однак, вона підкреслила, що надходження необхідних технічних засобів та боєприпасів в Україну продовжується завдяки видачі ліцензій приватними компаніями та благодійниками.

Чернохова висловила готовність Чехії продовжити надання підтримки Збройним Силам України, зазначивши, що протягом цього року понад 4 тисячі українських військових отримали навчання на території Чехії та Польщі, залучаючи чеських інструкторів.

Міністерка відзначила наявність вільних виробничих потужностей в Чехії для виробництва необхідного озброєння для України та вказала, що чеські фірми та зарубіжні партнери є в курсі щодо цього. Зокрема, вона наголосила, що за кошти Данії відправлено в Україну більше 50 бойових машин піхоти, 2500 пістолетів, 7000 автоматів, 500 ручних кулеметів та 500 снайперських гвинтівок через Чехію.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ