АКТУАЛЬНО

Результати “Супервівторка”: Поразка Трампа у одному штаті, а також виклики для Байдена. Як це вплине на перебіг виборів у США

На “Супервівторок” – ключовий день у президентських перегонах у США – президент Джо Байден та колишній президент Дональд Трамп здобули перемоги від своїх відповідних партій у 15 штатах.

У цей день виборці у 15 штатах вибирали кандидатів від обох головних партій для президентства. Результати “Супервівторка” відображають стан думок двох головних конкурентів у боротьбі за Білий дім.

Хоча ні Трамп, ні Байден не виграли всіх штатів на “Супервівторок”, Трамп здобув перемоги серед республіканців у Алабамі, Арканзасі, Колорадо, Мені, Північній Кароліні, Оклахомі, Теннессі, Техасі та Вірджинії, перемігши свою єдину конкурентку, колишнього посла в ООН Ніккі Гейлі. Однак він був розчарований, програвши неочікувано у Вермонті.

З іншого боку, Байден легко переміг у Демократичній партії в Алабамі, Арканзасі, Колорадо, Айові, Мені, Массачусетсі, Північній Кароліні, Оклахомі, Теннессі, Техасі, Вермонті та Вірджинії. Також він виграв голосування поштою в Айові. Проте, він був обіграний підприємцем Джейсоном Палмером в Американському Самоа.

Незважаючи на ці виклики, обидва кандидати зміцнили свої позиції як фаворити в своїх партіях. Тепер їхні увага повністю зосереджена на атаках одне проти одного, оскільки загальна виборча кампанія фактично розпочалася – за вісім місяців до дня виборів.

Попри очікувані результати, “Супервівторок” виявив деякі попереджувальні ознаки для обох кандидатів, які підкреслюють їхні потенційні слабкі сторони.

Для Джо Байдена дещо тривожною є інформація з екзит-полів, яка показує, що найбільше занепокоєння серед виборців викликає проблема міграції та південний кордон США. Це саме питання стало ключовим для Дональда Трампа, і воно було основною темою його переможної промови у вівторок ввечері.

Байдена також може хвилювати несподівані результати голосування у деяких штатах. У Мічигані, Міннесоті та Північній Кароліні він не отримав очікуваних голосів через гнів виборців щодо його підтримки війни Ізраїлю в Газі. Ці самі люди можуть не підтримати Байдена у листопаді або навіть підтримати кандидата від третьої сторони.

Хоча Дональд Трамп показав довгий список перемог на праймеріз, це свідчить про його домінування серед республіканців. Проте, Ніккі Гейлі також змогла привернути увагу значної частини виборців, багато з яких виражають недовіру до Трампа на листопадових виборах. У своєму виступі після оголошення результатів Трамп навіть не згадав про Гейлі, не намагаючись звернути на себе увагу виборців, які можуть підтримати її.

Хоча Гейлі, здається, готується вийти з перегонів, її підтримка Трампа в майбутньому є малоймовірною. Трамп навіть поза посадою президента залишає вплив на партію, блокуючи військову та фінансову допомогу Україні, тоді як Гейлі виступає за повну підтримку Києва.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ