АКТУАЛЬНО

Чому поляки блокують кордон з Україною. Слід ультраправих

В Польщі тривають протести та блокування на кордоні з Україною, що може бути пов’язано із ультраправою політичною партією “Конфедерація”. Польсько-український кордон став місцем конфлікту, зумовленого конкуренцією та невдоволенням з обох сторін. Бізнеси вже відчули збитки через це блокування, але політики спробують вирішити ситуацію шляхом зустрічей та діалогу на кордоні.

Акцію блокування влаштували представники “Конфедерації”, серед яких Рафал Меклер, керівник логістичної компанії і прихильник ультраправих поглядів. Ця партія відома своєю проросійською позицією та негативним ставленням до зближення Польщі з Європейським Союзом. Саме їхня участь у блокуванні може вплинути на політичні події в Польщі, але очікувано влада швидко втрутиться для розв’язання конфлікту. “Конфедерація” закликає польський уряд, з якої б партії він не був сформований, заблокувати “абсурдну ідею прийняття України до Європейського Союзу”.

Така активність на кордоні відбулася перед рішенням Європейської комісії щодо початку переговорів про вступ України до ЄС. Що звичайно пов’язано між собою.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ