АКТУАЛЬНО

Чому Росія накопичує війська біля кордону з Сумською областю?

Російські війська зосереджують обмежені та недоукомплектовані сили біля кордону з Сумською областю, з метою відволікти підрозділи ЗСУ у цей район з інших напрямків лінії фронту.

Заступник командира однієї з бригад ЗСУ, яка діє на півночі Харківської області, підтверджує наявність російських військ на Сумському напрямку, зокрема з участю кадирівців. Однак обмежена кількість особового складу свідчить про те, що метою Росії є відволікти та закріпити українські сили у цьому районі біля міжнародного кордону.

Український військовий експерт Костянтин Машовець повідомив, що російське угруповання в Курській області нараховує 9-10 тисяч осіб. За його словами, склад цього угруповання включає трьох недоукомплектованих мотострілецьких полків, восьми мотострілецьких, танкових і піхотних батальйонів, а також один батальйон повітряно-десантних військ та два штурмових загони.

Експерти підкреслюють, що навіть обмежена активність Росії може спричинити відволікання підрозділів ЗСУ з інших ділянок фронту, що може викликати загрозу для інших прикордонних зон, виходячи за межі Харківської області.

Загроза наступу РФ у Сумській області також наростає. Російські війська все частіше обстрілюють прикордонні населені пункти з мінометів та керованих авіабомб. Глава ГУР Міноборони Кирило Буданов не виключає можливості потужного удару у напрямку Сум.

Експерти рекомендують жителям Сумської області евакуюватися з прикордонної зони на відстань 10 кілометрів. Наголошується, що росіяни можуть планувати одночасні дії в Харківській та Сумській областях.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ