АКТУАЛЬНО

Давос-2024 назвав головні глобальні ризики: лідирує дезінформація

Сьогодні, 15 січня, у швейцарському Давосі стартував Всесвітній економічний форум (ВЕФ) 2024 року, який завершить свою роботу 19 січня. Президент Володимир Зеленський планує виступити зі спеціальним зверненням 16 січня в рамках дискусійної панелі на тему “Досягнення безпеки та співробітництва у фрагментованому світі”. Участь президента буде відзначена особистою присутністю на заході.

Згідно з традицією, перед ВЕФ організатори опитують близько 1500 експертів, політиків та бізнес-лідерів, спробуючи визначити найбільші загрози світу у найближчі роки. У цьому році “дезінформація та дезінформування” виходять на перше місце серед короткострокових загроз світовій економіці. Схильність до збільшення впливу дезінформації на легітимність новообраних урядів, викликана високою вартістю позикових коштів після інфляційного шоку, стає предметом обговорення на форумі.

Особливий акцент робиться на тому, що “коли економічні труднощі стикаються з ростом синтетичного контенту, особливо в рік великих виборів, це може створити потужну суміш труднощів”. Це викликає серйозні обговорення про те, як лідери та керівники можуть відновити довіру, що стає головною темою зустрічі у горах. Також висвітлюються питання змін клімату, здоров’я планети та виборів, які відбудуться у різних країнах у цьому році.

Прогнози вказують, що на фоні системних змін у глобальній владі, кліматі, технологіях та демографії глобальні ризики ростуть і можуть викликати адаптаційні труднощі для світу у найближчі роки.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ