АКТУАЛЬНО

Чи готує Росія вторгнення через Білорусь?

У момент, коли самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко знову заявляє про загрозу війни з Україною, наголошуючи на масивних укріпленнях на українському кордоні, існує страх, що Росія може використати Білорусь як базу для можливого вторгнення.

Андрій Демченко, речник Державної прикордонної служби, у своєму виступі на Апостроф TV, підкреслив, що ситуація на кордоні з Білоруссю залишається під контролем, оскільки Росія вивела свої війська з цієї області, щоб перерозподілити їх на інші напрямки бойових дій.

“Ситуація на кордоні з Білоруссю під контролем, і наразі ми не зафіксували жодних загроз з цього напрямку. Росія вивела свої війська для підсилення своїх підрозділів, які діють в Україні, тому нові військові частини у Білорусі не встановлюються”, – зазначив Демченко.

Він також вказав на те, що певна кількість допоміжного персоналу залишається на місці, щоб здійснювати ремонт техніки та вирішувати логістичні завдання, проте це не становить серйозної загрози.

“Ми уважно стежимо за ситуацією в Білорусі, включаючи діяльність розвідувальних органів Держприкордонної служби. Розуміємо, що Білорусь може використовуватися Росією як база для можливого вторгнення на територію України”, – підкреслив речник ДПСУ.

З цього приводу Демченко зазначив необхідність посилення підготовки та укріплення кордону: “… тому ми активно готуємося, підсилюємо кордон і вдосконалюємо фортифікаційні споруди, щоб ефективно протистояти будь-якій можливій атакі”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ