АКТУАЛЬНО

Гутерріш підриває довіру до ООН своїм візитом у Росію – The Telegraph

Візит генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша на саміт БРІКС у Росії, організований Володимиром Путіним, викликав обурення та критику з боку британського видання The Telegraph. Редакція стверджує, що це рішення демонструє подвійні стандарти ООН і надає Путіну респектабельність і визнання, які він наразі шукає.

Автори статті вважають, що Гутерріш намагатиметься довести, що він докладає зусиль для врегулювання конфлікту між Росією та Україною. Проте виникає питання: чому, якщо він дійсно прагне до миру, генеральний секретар відмовився відвідати мирну конференцію у Швейцарії? Це питання підкреслює суперечливість його дій.

Критики також зазначають, що візит Гутерріша відбувся незадовго після того, як він «однозначно засудив» операції Ізраїлю проти ХАМАСу та Хезболли. Однак, як зауважують автори, він вважає прийнятним відвідати саміт в Росії, де війська обстрілюють цивільне населення в Україні вже більше двох років.

The Telegraph підкреслює, що дії генерального секретаря підірвали вже й так ослаблений авторитет ООН, засвідчивши наявність подвійних стандартів в організації, коли йдеться про засудження загибелі мирних жителів. Це рішення, на думку авторів, надає Путіну бажану респектабельність.

Гутерріш займає пост генерального секретаря вже сім років, і видання вважає, що його необхідно замінити, аби відновити бодай частину довіри до ООН.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ