АКТУАЛЬНО

Ізраїль оголосив війну міжнародному правопорядку — Der Spiegel

Німецький журнал Der Spiegel в своїй нещодавній редакційній статті заявив, що Ізраїль оголосив війну міжнародному правопорядку, акцентуючи на ескалації конфлікту в регіоні та відсутності відповідних дій з боку міжнародної спільноти.

Повідомляється, що Ізраїль уже кілька днів атакує танками миротворчу місію ООН Unifil у Лівані, а Нетаньягу закликав генсека Гутерріша якнайшвидше вивести сили «блакитних шоломів».

Сили ООН у Лівані були уповноважені Радбезом стежити за припиненням вогню між Ізраїлем і «Хезболлою».

«Те, що Нетаньяху висловив у своїй недільній промові мовою співчутливого жалю, – це оголошення війни світовому порядку. До цього додаються і дії Ізраїлю останніми місяцями з інституціями, які мають забезпечувати дотримання правил цього порядку. У гуркоті воєн, які Ізраїль веде, завдаючи авіаударів по Лівану, Сирії, Ємену, Західному березі та Газі, легко випустити з уваги той факт, що у своїй останній промові на Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку Нетаньягу також зарахував міжнародні інститути до «семи фронтів», на яких Ізраїлю зараз доводиться битися», – пише видання.

Ізраїль звинувачують в ігноруванні попереджень ООН, небажанні залишати Західний берег річки Йордан і сектор Газа, які МКС оголосив окупованою територією, і готовності оголосити палестинську гуманітарну організацію UNRWA (БАПОР) терористичною організацією нарівні з ХАМАСом.

Журналісти вважають, що обстріл сторожової вежі штаб-квартири Unifil був не випадковим, а прицільним.

Німеччину німецьке видання звинувачує в бездіяльності.

«Світовий порядок – крихке утворення. Жодна держава поодинці не може забезпечити його дотримання, але він підтримується згодою націй прийняти його правила. Усіх країн. Порядок, який не застосовується однаково до всіх, скоро перестане застосовуватися до будь-кого», – пише Der Spiegel.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ