АКТУАЛЬНО

Метью Перрі помер від дії кетаміну, як показав розтин

Метью Перрі помер від гострої дії кетаміну, повідомив у п’ятницю судмедексперт округу Лос-Анджелес.

Розтин показав, що смерть актора була нещасним випадком. Він був знайдений без свідомості у своїй гідромасажній ванні, а причина смерті була визначена як “пов’язана з наркотиками і утопленням”, згідно зі звітом судмедексперта. Іншими факторами, що сприяли смерті, були ішемічна хвороба серця та вплив бупренорфіну, препарату, що використовується для лікування опіоїдної залежності, написав судмедексперт у своєму прес-релізі.

У звіті про розтин не було виявлено жодних ознак нечесної гри або смертельної травми.

Перрі, відомий за роллю Чендлера Бінга у серіалі “Друзі”, був знайдений мертвим 28 жовтня в басейні свого будинку в Пасифік-Палісейдс у Лос-Анджелесі. Йому було 54 роки.

Поліція Лос-Анджелеса повідомила наступного дня, що Перрі був знайдений бездиханним у своєму джакузі свідком. Після прибуття пожежної служби Лос-Анджелеса Перрі був констатований мертвим.

Згідно з результатами розтину, актор перебував на інфузійній терапії кетаміном, і востаннє лікувався за півтора тижні до смерті. Оскільки останнє лікування було більше семи днів тому, “високий рівень кетаміну”, виявлений в його організмі, не міг бути наслідком терапії, йдеться у звіті судмедекспертів.

Кетамін – це дисоціативний анестетик, який може спотворювати відчуття зору і звуку. Наркотик короткої дії використовується у людей і тварин і може викликати седативний стан.

Іноді його приймають з рекреаційною метою, але в останні роки він також став популярним засобом лікування для полегшення симптомів депресії, тривоги та посттравматичного стресового розладу.

Актор “Друзів” відверто розповідав про свою боротьбу з алкогольною та наркотичною залежністю протягом десятиліть, про що він детально описав у своїх мемуарах “Друзі, коханці та велика жахлива річ”, опублікованих у 2022 році. Після його смерті було створено Фонд Метью Перрі, який носить його ім’я для тих, хто бореться із залежністю.

У серіалі “Друзі”, який вперше вийшов в ефір у 1994 році на каналі NBC, Перрі грав саркастичного члена групи протягом 10 сезонів. Серіал отримав шість премій “Еммі” в прайм-тайм і 62 номінації, а також надихнув на створення інших “тусовочних ситкомів”, присвячених дорослим компаніям друзів, таких як “Як я зустрів вашу маму” і “Новенька”.

Актор також знімався в інших фільмах і телешоу, включаючи “Знову 17” і “Беверлі-Хіллз, 90210”. Він також отримав номінації на премію “Еммі” за ролі у фільмах “Західне крило” та “Історія Рона Кларка”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ