АКТУАЛЬНО

США вважають, що перемогу Україні може забезпечити комплекс заходів, а не окремий вид зброї

Сполучені Штати вважають, що в конфлікті між Росією та Україною не існує єдиного виду зброї, який міг би кардинально змінити хід війни на користь Києва. Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер під час брифінгу у Вашингтоні.

Міллер відповів на запитання журналістів про можливість постачання Україні ракет великої дальності без обмежень, підтвердивши, що це питання буде обговорюватися між США та Великою Британією на Генеральній Асамблеї ООН наступного тижня.

«Існує ряд різних можливостей, які разом можуть допомогти Україні виграти цю війну, і це те, що ми продовжуємо надавати їм», – зазначив Міллер.

Він підкреслив, що не існує єдиного виду зброї, яка б забезпечила вирішальну перевагу у війні. Натомість, комплекс заходів, який Сполучені Штати постійно надають Україні, може сприяти її успіху.

«Ми продовжуємо оцінювати, які додаткові можливості та методи слід надати Україні, щоб забезпечити її успіх», – додав представник Держдепу.

Міллер також підкреслив, що США продовжуватимуть надавати Україні мільярди доларів у сфері безпеки, які разом з українськими зусиллями допомагають відбивати окуповані території.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ