АКТУАЛЬНО

Телеканали Грузії отримали штраф за відмову показувати рекламу з кадрами війни в Україні

Тбіліський міський суд у п’ятницю, 11 жовтня, ухвалив рішення оштрафувати телеканали Formula, Mtavari і TV Pirveli за їх відмову транслювати спірний ролик партії влади “Грузинська мрія”. Цей ролик містить кадри зруйнованих Росією українських міст, що викликало широкий резонанс у суспільстві.

Суд встановив штраф у розмірі 5000-5500 ларі (приблизно 1800-2000 доларів) на основі протоколу про адміністративне правопорушення, поданого Національною комісією комунікацій Грузії. Протокол був ініційований скаргою партії “Грузинська мрія”, яка зазначила, що телеканали зобов’язані протягом місяця перед виборами надавати безкоштовний ефірний час для реклами всіх парламентських партій.

Крім того, рішення суду зобов’язує канали транслювати спірний ролик “Грузинської мрії”, незалежно від можливого оскарження рішення в апеляційному суді. Минулого місяця партія виготовила рекламу, де поруч із зображеннями руйнувань, завданих Росією в Україні, показано “нормальне життя” в Грузії. Банери закликають виборців “обирати мир” і “сказати ні війні”.

Міністерство закордонних справ України різко засудило використання партією влади Грузії зображень наслідків війни для політичної реклами, назвавши це неприпустимим. Однак, незважаючи на міжнародну критику, грузинська влада не відреагувала на цей заклик.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ