АКТУАЛЬНО

Якщо Північна Корея підтримує Росію в Україні, це свідчить про відчай Путіна – Білий дім

У Білому домі з’явилися занепокоєння щодо можливого залучення північнокорейських військових до війни на боці Росії проти України. Джон Кірбі, радник з питань комунікацій у сфері нацбезпеки, під час розмови з журналістами прокоментував чутки про можливу присутність солдатів із Північної Кореї у конфлікті, передає «Голос Америки».

На даний момент Білий дім не має незалежного підтвердження цієї інформації, проте самі ці повідомлення викликають серйозне занепокоєння. За словами Кірбі, якщо це виявиться правдою, це означатиме суттєве поглиблення військової співпраці між Росією та КНДР.

“Ці відносини проростали, зміцнювалися і поглиблювалися протягом останніх місяців, і підтвердження участі північнокорейських військових могло б означати новий етап цієї співпраці”, – зазначив посадовець.

Кірбі також підкреслив, що підтвердження участі північнокорейських військ може свідчити про новий рівень відчаю Путіна, який, намагаючись досягти прогресу в Україні, готовий залучати будь-які ресурси, навіть військових з КНДР. Радник адміністрації Байдена закликав розглядати цю інформацію у контексті продовження великих втрат Росії в конфлікті, який не демонструє жодних ознак закінчення.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ