АКТУАЛЬНО

Депутат Мейдич замість відряджень відпочивав з дружиною в Італії – ЗМІ

Весною та влітку 2023 року народний депутат України від ВО “Батьківщина” та перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики Олег Мейдич отримав дозвіл на службові відрядження за кордон. Однак, замість виконання службових обов’язків, він, можливо, використав цю можливість для відпочинку в Італії. Ці підозри викладено в матеріалі «Слідство.Інфо» з посиланням на судовий реєстр та власні джерела.

Олег Мейдич мав відвідати Бельгію та Литву у службових відрядженнях. Проте, за даними журналістів, депутат не з’явився в зазначених країнах. Натомість, згідно з отриманою інформацією, він разом із дружиною подорожував Італією.

Олег Мейдич з дружиною

За офіційними документами, Мейдич мав повернутися з відрядження в Бельгію 1 травня 2023 року, проте залишився за кордоном до 5 травня. Крім того, під час відрядження в Литву в липні 2023 року він затримався за кордоном на п’ять додаткових днів.

Судячи з даних судового реєстру, Олег Мейдич 28 квітня 2023 року прибув до італійського міста Болонья, а 5 травня покинув країну через один з аеропортів Мілану. Під час обох поїздок його супроводжувала дружина Тетяна Мейдич, яка також здійснила переліт в Італію того ж дня, але повернулася через інший аеропорт.

Журналісти «Слідства.Інфо» спробували зв’язатися з Олегом Мейдичем, щоб отримати коментар щодо цих підозр. Проте, відповідь отримали від особи, яка представилася помічником депутата. Цей чоловік, судячи з ідентифікатора мобільного номера, ймовірно був самим Мейдичем. Усі подальші спроби зв’язатися з ним та його дружиною закінчилися невдало.

У Верховній Раді також не змогли надати чіткої відповіді на питання щодо поїздок Мейдича. Офіційно повідомили лише, що в періоди з 2 по 5 травня та з 24 по 27 липня 2023 року депутат перебував у відпустці. Ці дати збігаються з часом, коли Мейдич затримався за кордоном.

Головний редактор «Руху ЧЕСНО» Олександр Саліженко наголошує, що такі випадки, коли народні депутати замість роботи за кордоном відпочивають, серйозно підривають репутацію українського парламенту, особливо в умовах війни. Він також підкреслює, що вибір країн для таких «відряджень» часто пов’язаний з їх привабливістю для відпочинку.

Медіаюристка Оксана Максименюк звертає увагу на те, що державні посадовці, зокрема й народні депутати, згідно з указом Президента України № 27, не мають права виїжджати за кордон для відпочинку під час воєнного стану. Подібні дії не лише вводять громадськість в оману, але й підривають довіру виборців до своїх обранців.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ