АКТУАЛЬНО

Головного пожежного України Олександра Чекригіна звинувачують в “обілечуванні” власників мереж АЗС

Як повідомляє видання 360UA.NEWS у журналістському росслідуванні: “Схеми які не горять: як корупціонери з ДСНС “обілечують” власників АЗС”, головний державний пожежний інспектор України, який також очолює Департамент запобігання надзвичайним ситуаціям, вибудував корупційну схему на проведенні ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки.

Як повідомляє видання, для “обілечування” власників мереж українських АЗС, Олександр Черкригін вимагає неправомірну вигоду за кожну АЗС при проведенні ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки. Від того, чи буде об’єкт віднесений до категорії “підвищеної небезпеки”, залежить чи потрібно власнику укладати договори на аварійне обслуговування та страхування.

Згідно даних Єдиного державного реєстру судових рішень в Житомирському окружному адміністративному суді знаходиться справа №240/26250/23 від 19 вересня 2023 року, де позивачем виступає Приватне підприємство “Магнітрон-4С”, а відповідачем Державна служба України з надзвичайних ситуацій. “В мене були замовлення по 130 АЗС. При первинному розрахунку з них 125 не відносяться до об’єктів підвищеної небезпеки. ДСНС, яка затверджує розрахунки та приймає рішення про віднесення об’єкта до підвищеної небезпеки або не віднесення, трактує “неоднозначні положення” цього документу на свою користь. На даний час в мене стосовно проблем з ідентифікацією з ДСНС відкрито п’ять судових проваджень, які йдуть з початку цього року. Одне провадження ми виграли в суді першої інстанції, наразі подана апеляція.  Це просто затягування часу. Всі інші в процесі розгляду, але суть цих питань одна і та сама” – зазначив директор “Магнітрон-4С” Сергій Матущенко.

Як зазначають журналісти видання 360UA.NEWS, мова йде в тому числі про мережу автозаправних станцій SOCAR, яка є клієнтом “Магнітрон-4С”. Разом з тим, учасники ринку на умовах анонімності повідомляють, що ціна позитивного рішення ДСНС за одну АЗС коливається в діапазоні від 200 до 500 у.е., а через департамент пройшли тисячі таких об’єктів.

Нагадуємо розслідуванням застосування подібних схем, займалась Служба безпеки України.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ