АКТУАЛЬНО

Депутата оштрафували за корупційне правопорушення

На Київщині за вчинення корупційного правопорушення до адмінвідповідальності притягнуто депутата Української міської ради. Йдеться про голосування народного обранця за питання землеустрою для господарства, в якому він значиться кінцевим бенефіціарним власником.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Київської обласної прокуратури.

“Встановлено, що депутат на сесії міської ради брав участь у голосуванні за питання щодо розроблення технічної документації із землеустрою та інвентаризації земель для фермерського господарства, в якому він значиться кінцевим бенефіціарним власником”, – йдеться у повідомленні.

Працівники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України склали адміністративний протокол за ч. ч. 1, 2 ст.172-7 (прийняття рішення в умовах реального конфлікту інтересів та неповідомлення про його наявність) КУпАП.

За участі прокурорів Обухівської окружної прокуратури суд визнав депутата винним та застосував до нього стягнення у виді штрафу в розмірі двохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Рішенням Київського апеляційного суду постанову суду першої інстанції залишено без змін.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ