АКТУАЛЬНО

Депутата-рекетира затримано на Житомирщині: змова, викрадення та вимагання грошей

Служба безпеки України успішно затримала депутата міської ради Коростишева на Житомирщині, який брав участь у злочинній організації. Ця група вимагала гроші від людей, вигадуючи неправдиві обставини, а у випадку відмови платити, викрадала своїх жертв та утримувала їх у спеціально облаштованих катівнях.

Наразі ідентифіковано понад 30 сімей, які постраждали від цієї кримінальної організації. Серед потерпілих є навіть активний військовослужбовець ЗСУ. Фігуранти грозилися покалічити його вагітну дружину, якщо він не передасть їм 190 тис. грн.

Протягом операцій у серпні та вересні цього року правоохоронці затримали 10 учасників злочинної організації, включаючи ватажка, якого називали “смотрящим” за Коростишевим.

До депутата міської ради вже встановлено причетність до кримінальних дій групи. Він, разом із спільниками, викрадав місцевих мешканців та вимагав від них гроші. Згідно з даними слідства, після тортур над жертвами, вони змушували їх приносити “відкупні” прямо в приміщення міськради.

Крім того, використовуючи свої “зв’язки” у різних держустановах, депутат погрожував потерпілим від звернень до правоохоронних органів.

Наразі, депутату пред’явлено обвинувачення за двома статтями Кримінального кодексу України: незаконне позбавлення волі та вимагання, вчинене повторно та за попередньою змовою групи осіб. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу, а відповідно до закону, депутату може загрожувати до 7 років позбавлення волі.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ