АКТУАЛЬНО

До 20 млн українців можуть мігрувати, якщо Путін переможе

За даними журналіста та імміграційного адвоката Енді Семотюка, якщо президент Росії Володимир Путін переможе у війні в Україні, понад 20 мільйонів українців можуть втекти на Захід. Такі прогнози висловлені у колонці для журналу Forbes 19 лютого.

Автор статті враховує, що з моменту початку вторгнення в Україну близько 6 мільйонів людей виїхали з країни, а 8 мільйонів стали вимушеними переселенцями. При такій масштабній міграції витрати країн Заходу на українських біженців можуть перевищити 1 трільйон доларів на рік.

Навіть якщо кількість виїжджаючих складе лише 3–4 мільйони, це стане значним викликом для країн, які приймуть українських біженців.

Стаття також зазначає, що нова довгострокова холодна війна з Росією, в яку будуть втягнуті США, може обійтися на 4 трільйони доларів або більше протягом 10 років.

Журнал підкреслює, що ситуація нагадує події перед Другою світовою війною, особливо за участю лідера нацистської Німеччини Адольфа Гітлера. За словами автора, залишення України без допомоги є “жахливою помилкою”, яка може призвести до великої трагедії, схожої на ту, що сталася під час Другої світової війни, коли загинуло понад 50 мільйонів людей.

Автор вважає, що якщо Путін здобуде перемогу в Україні, це може призвести до агресії проти країн Балтії та Польщі. Це спонукатиме світ до війни, в якій можуть брати участь американські солдати.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ