АКТУАЛЬНО

Дослідження: 45% українців у Німеччині, Польщі та Чехії бажають отримати громадянство іншої країни

Дані опитування, проведеного КМІС, вказують на значний інтерес українців, які проживають у Німеччині, Польщі та Чехії, до отримання громадянства країн свого перебування. Згідно з результатами дослідження.

45% опитаних українців у Німеччині, Польщі та Чехії хочуть отримати громадянство іншої країни, свідчать дані опитування КМІС.

7% зізналися, що вже мають громадянство іншої країни, а 12% подали документи і чекають на рішення. Не планують отримувати нове громадянство 34% опитаних.

При цьому більшість (66%) українців, які проживають у цих країнах, скоріше або повністю задоволені своїми нинішніми умовами. 26% – незадоволені.

12% прямо заявили, що не мають наміру повертатися в Україну. Інші назвали такі умови: нормальна робота критичної інфраструктури (34%), безпека (34%), житлові питання (26%), завершення війни (26%).

Проаналізувавши ці дані, КМІС дійшов висновку, що в кращому випадку половина біженців може повернутися в Україну.

Водночас нардеп Веніславський заявив, що деякі українці за кордоном після набрання чинності законом про мобілізацію захочуть відмовитися від громадянства України, але це “не матиме масового характеру”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ