АКТУАЛЬНО

Перелік країн Європи, де найсприятливіше отримати громадянство

Отримання громадянства в більшості країн Європи є завданням вкрай складним і часовим, зазвичай вимагає від 5 до 10 років. Проте існують країни, де цей процес дещо спрощений, і кількість відмов виявляється відносно невеликою щороку.

Згідно з інформацією  (проєкт Styler), посилаючись на дані Канадського імміграційного агентства CanadaCIS, опубліковані в ShengenVisaInfo, лідером за сприятливістю для отримання громадянства є Швеція. За період з 2009 по 2021 рік ця країна визначається як найбільш відкрита для надання громадянства, незалежно від членства в ЄС.

Дослідження показало, що приблизно кожен десятий заявник отримує позитивне рішення в Швеції, при цьому високий показник прийому і чоловіків, і жінок.

На другому місці у списку знаходяться Нідерланди, Ісландія та Португалія. Особливо вражає, що в Португалії громадянство отримує 6,6% представників країн третього світу, що означає, що кожен третій з 50 заявників стає володарем португальського паспорта. У інших країнах цей показник становить у середньому 4% (більше одного заявника з 25).

Дослідження також виокремлює ті країни, де для приїжджих із країн третього світу процес отримання громадянства найбільш витривалий. Естонія визнається країною, де лише 0,5% заявників отримують статус громадянина.

Зауважено, що чоловікам відмовляють у видачі паспорта частіше, і отримання громадянства в Латвії, Литві чи Чехії є дуже складним завданням. Найбільш важко стати громадянином Данії.

Серед інших країн, де процедура отримання громадянства ускладнена, вказані Австрія, Ліхтенштейн, Словаччина, а також Словенія та Німеччина, де менше 1 особа з 50 заявників (2%) успішно завершує цей процес.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ