АКТУАЛЬНО

Дві європейські країни впровадили необмежені абонементи для туристів за 49 євро

Дві європейські країни, Німеччина та Угорщина, впровадили можливість користуватися необмеженими проїзними квитками на громадський транспорт, що дозволяє подорожувати практично всіма автобусними та залізничними маршрутами без необхідності купування нових квитків.

У Німеччині вартість таких дозволів на місяць становить 49 євро (1950 гривень) і дозволяє їздити на потягах, автобусах та метро по всій країні. Угорщина також запропонувала два види квитків: національний, що дозволяє користуватися всіма автобусами та поїздами, та окружний, що охоплює один з 19 округів країни за вартістю 25 євро (995 гривень).

Обидва країни також надають 90% знижку для студентів. Квитки доступні не лише для мешканців країн, але й для іноземців, що подорожують. Німецькі проїзні можна придбати в різних місцях, включаючи державну залізницю Deutsche Bahn, а онлайн оформлення місячної передплати також доступне. Паперові квитки в Німеччині прийматимуться лише до кінця 2023 року, після чого система перейде в цифровий формат.

Угорщинські проїзні можна придбати у більш ніж 1100 пунктах продажу по всій країні, включаючи каси MÁV-START, торговельні автомати та додаток MÁV, у касах Volánbusz, на борту автобусів та в касах GYSEV.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ