АКТУАЛЬНО

Дворічна американська дівчинка визнана рекордсменкою Гіннеса за найвищий IQ серед своїх ровесниць

За два роки Ісла МакНабб з Крествуда, штат Кентуккі, США, вразила світ своїми неймовірними талантами, ставши наймолодшим членом Mensa. Про це повідомляє сайт Книги рекордів Гіннесса.

Mensa International – це неприбуткова організація, що відкрита для людей, які набрали 98-й процентиль або вище за результатами стандартизованого тесту IQ, і вона є найбільшою та найстарішою в світі спільнотою людей з високим рівнем IQ.

Ісла приєдналася до організації після досягнення 99-го процентилю інтелекту для свого віку за шкалою Стенфорда-Біне.

Батьки Ісли помітили, що вона виявляла особливу увагу відразу після народження. Хоча її здібності були помітні, особливо в навчанні, це стало відомо тільки пізніше.

У віці одного року Ісла вивчала кольори, цифри та алфавіт.

“У семимісячному віці вона вибирала певні предмети з книг з малюнками, коли її про це просили”, – розповів батько Ісли, Джейсон МакНабб.

Вона самостійно вивчила алфавіт у 18 місяців і почала читати у два роки. На свій другий день народження їй подарували планшет для письма, і Ісла враз змогла прочитати написане слово “червоний”.

Батьки розміщували літери під предметами у будинку, розташовуючи слова, і Ісла легко їх впізнавала. Зокрема, вона показувала алфавіт американською мовою жестів.

Джейсон сказав, що є труднощі в вихованні такої обдарованої дитини, але він дуже радий можливостям, які відкриваються перед Іслою, якій зараз три роки.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ