АКТУАЛЬНО

Екснардепа Іллю Киву засуджено заочно до 14 років тюрми з конфіскацією

Сьогодні Личаківський районний суд Львова у формі спеціального судового провадження (in absentia) засудив колишнього народного депутата від ОПЗЖ Іллю Киву до 14 років ув’язнення з конфіскацією майна за численними статтями Кримінального кодексу України.

Суд визнав Іллю Киву винуватим у вчиненні ряду серйозних кримінальних правопорушень, зокрема, публічних закликів до насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади, державної зради, використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, а також публічних закликів до агресивної війни.

Прокурори Личаківського районного суду довели, що Кива перебуває на території Російської Федерації, яка є визнаною державою-агресором, і відмовляється взяти участь у судовому процесі в Україні.

Останній має можливість оскаржити вирок протягом тридцяти днів у Львівському апеляційному суді.

Після початку великомасштабної війни, Ілля Кива втік до Росії, де взяв участь у пропагандистських заходах та висловлював публічну підтримку агресії проти України. Верховна Рада у березні 2022 року позбавила його мандату народного депутата та висунула обвинувачення у посяганні на територіальну цілісність і державній зраді.

Визнання вини Іллі Киви та його засудження стали ще однією кроком у напрямку правосуддя та відстоювання суверенітету України в умовах війни.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ