АКТУАЛЬНО

Експертні рекомендації для захисту від супервірусів: універсальні поради

Експерти з Institute for Global Health Training надають універсальні поради з профілактики супервірусів. Серед них особливу увагу слід приділяти правильному миттю рук, процедурі, яка повинна тривати не менше 30 секунд. Важливо удосконалювати цей процес, звертаючи увагу на області між пальцями та зап’ястями.

Для громадських туалетів рекомендується використовувати паперові рушники при вимиканні крана та скористатися спиртовим дезінфікуючим препаратом для рук. Зазначено, що в період вірусних спалахів краще утримуватися від потискання рук і обіймання людей, а вітатися можна дотиком ліктя. Фахівці рекомендують уникати торкання обличчя невимитими руками та дотримуватися соціальної дистанції від людей із підозрою на захворювання.

Щодо догляду за предметами, слід враховувати, що при обробці спеціальними засобами необхідно залишати їх на поверхні декілька хвилин. Рекомендується регулярно обробляти мобільні телефони, брелоки та дверні ручки. Фахівці підкреслюють важливість водного режиму та наголошують, що зневоднення підвищує ризик розвитку різних інфекцій.

Уникання імунних супресорів, таких як цукор, кава та алкоголь, є ще однією рекомендацією для захисту від супервірусів. Вітамін D визначається як важливий елемент для активації захисних сил організму, а раціон рекомендується збагачувати часником, яблуками та овочами. Позитивний настрій, достатній сон, регулярні фізичні навантаження і збалансоване харчування є ключовими компонентами для підтримання імунітету та протистояння супервірусам.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ