АКТУАЛЬНО

Експерти NASA представили стратегію надійного кіберзахисту для космічних місій

Національне управління з аеронавтики й дослідження космічного простору США (NASA) представило свій перший посібник з кібербезпеки для космічних місій, повідомило агентство в пресрелізі на своєму сайті. Цей документ призначений для зміцнення заходів з кібербезпеки як на державному, так і на приватному рівні для космічних місій.

Посібник став ключовим компонентом в стратегії NASA з підтримки довговічності та надійності своїх космічних місій. Він призначений для використання не лише самим агентством, але й його міжнародними партнерами, представниками аерокосмічної промисловості та іншими учасниками, що працюють у сфері вивчення космосу. Рекомендації посібника застосовні для забезпечення безпеки різноманітних космічних місій та програм будь-якого масштабу.

“Ми усвідомлюємо важливість захисту наших космічних місій від можливих загроз та вразливостей”, – підкреслила Місті Фінікл, заступниця головного радника NASA із захисту корпоративних систем.

За її словами, посібник є результатом колективних зусиль у визначенні принципів, які допоможуть виявляти та зменшувати ризики, забезпечуючи безперервний успіх місій як на орбіті Землі, так і поза її межами.

Враховуючи тенденцію до зростання інтеграції та взаємодії сучасних космічних систем, NASA прагне надати найкращі практики для пристосування до нових викликів та впровадження ефективних заходів безпеки. Агентство також планує залучити відгуки від аерокосмічної спільноти для подальшого вдосконалення посібника у майбутніх версіях.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ