АКТУАЛЬНО

Тайванська компанія і японський фінансовий конгломерат інвестують $5.3 млрд у завод із виробництва мікросхем у Японії

Тайванська компанія Powerchip Semiconductor Manufacturing Corporation (PSMC) і японський фінансовий конгломерат SBI Holdings оголосили про вибір місця на півночі Японії для будівництва заводу з виробництва мікросхем вартістю 800 мільярдів ієн (5,3 мільярда доларів США). Перша фаза проєкту, розташована в префектурі Міягі на північ від Токіо, потребуватиме інвестицій у розмірі 420 мільярдів ієн, згідно з інформацією, наданою CNBC. PSMC і SBI Holdings планують фінансувати половину вартості літографічного заводу, а решту коштів отримають від іноземних і японських інвесторів, банківських кредитів і державних субсидій.

Японія активно розвиває напівпровідникову промисловість і виробництво мікросхем, і цей масштабний проєкт підкреслює зусилля уряду в цій галузі. Цей крок збігається з постійними обмеженнями з боку США на експорт ключових напівпровідників та інструментів до Китаю, за одночасних спроб збільшити внутрішнє виробництво компонентів, які використовуються в широкому спектрі галузей, від смартфонів до автомобілів. З огляду на зростання попиту на напівпровідники і зростаюче стратегічне значення цієї галузі, країни, включно з Японією, прагнуть зміцнити свій потенціал у цій сфері.

Завод PSMC і SBI спеціалізуватиметься на виробництві напівпровідників з використанням технологічних процесів 28 нм, 40 нм і 55 нм. Ці мікросхеми, хоча і не є найсучаснішими для смартфонів і ноутбуків, є ключовими компонентами для автомобільної промисловості, яка має високу значущість в Японії. Компанії поки що не розкрили інформацію щодо термінів будівництва заводу та його планованого введення в експлуатацію.

Японія надає різні види субсидій компаніям, що інвестують у будівництво виробничих потужностей у країні. Зокрема, американський виробник мікросхем пам’яті Micron оголосив у травні, що найближчими роками має намір інвестувати в Японію до 500 мільярдів єн, включно з інвестиціями у виробництво.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ