АКТУАЛЬНО

Ексзаступнику Міноборони та експосадовцям пред’явлено нові звинувачення у розтраті майже 950 млн грн державних коштів

Державне бюро розслідувань (ДБР) спільно з Службою безпеки України (СБУ) повідомили про нові підозри колишньому заступнику міністра оборони України та двом іншим експосадовцям щодо розтрати майже 950 мільйонів гривень державних коштів на закупівлю бронежилетів для армії. Це повідомлення надійшло відповідно до розслідувань, які стосуються укладення угоди між Міноборони та східноєвропейською компанією на постачання бронежилетів.

За інформацією ДБР, продукція, яка була закуплена у 2022 році, не відповідала стандартам та не мала можливості використовуватися військовослужбовцями Збройних Сил України (ЗСУ) за призначенням через свою неякісність. Це може становити серйозну загрозу для життя та здоров’я військових на передовій.

Спільне розслідування ДБР та СБУ призвело до того, що трьом фігурантам було пред’явлено підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 114-1 та ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Ці статті передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років за перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, розтрату чужого майна в особливо великих розмірах та в умовах воєнного стану.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ