АКТУАЛЬНО

“Екзистенційний виклик для ЄС”: Марио Драгі презентує стратегію для Європи

Колишній президент Європейського центрального банку Марио Драгі сьогодні презентує масштабний звіт про майбутнє Європи, над яким він працював протягом року за замовленням Єврокомісії. Цей звіт має на меті розробку стратегії для подолання економічних проблем Європейського Союзу та забезпечення його конкурентоспроможності в глобальному контексті.

Головною метою цього звіту є розробка стратегії, яка зможе вивести ЄС з ситуації низької продуктивності та слабкого економічного зростання, поки він відстає від США та Китаю, повідомляє Politico.

Драгі дійшов висновку, що основні економічні проблеми Європи пов’язані з високими витратами на енергію для промисловості – електроенергія коштує на 158% дорожче, ніж у США, природний газ – на 345%.

«Епоха відкритої глобальної торгівлі, що регулюється багатосторонніми інститутами, здається, відходить у минуле», – зазначив Драгі.

На його думку, ЄС потребує безпрецедентного рівня інвестицій, вдвічі більше за план Маршалла після Другої світової війни. Драгі пропонує ЄС випустити новий спільний борг для фінансування своїх промислових і оборонних потреб.

Крім того, він зазначає, що США більше не готові бути “зонтиком безпеки” для Європи, а ЄС поки не здатний забезпечити власну оборону.

Драгі вбачає можливість для ЄС у майбутньому експорті “зелених” технологій та модернізації виробництва за допомогою штучного інтелекту.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ