АКТУАЛЬНО

Emirates розробляє плани зведення величезного інженерного комплексу для технічного обслуговування свого авіапарку

Після того, як авіакомпанія Emirates замовила майже 100 нових літаків Boeing на Dubai Airshow-2023, вона планує спорудити гігантський інженерний комплекс в аеропорту Dubai World Central (DWC) для технічного обслуговування свого швидко зростаючого авіафлоту.

Представники Emirates стверджують, що цей комплекс, розташований на площі 1 млн кв. м, буде “найбільшим і найсучаснішим в світі”. Загальні інвестиції в цей проект становлять 950 млн доларів.

Інженерний комплекс пропонуватиме широкий спектр послуг, таких як лінійне обслуговування, технічне обслуговування, ремонт і тестування двигунів, фарбування літаків, модифікація інтер’єру салону та переобладнання бортів.

“Новий комплекс повністю відповідає усім потребам Emirates у сфері технічного обслуговування, ремонту, капітального ремонту та всіх інженерних робіт для нашого авіапарку”, – зазначив Ахмед бін Саїд аль Мактум, голова та головний виконавчий директор авіакомпанії та групи Emirates.

Крім того, зазначено, що новий центр, окрім обслуговування флоту Emirates, також буде готовий надавати послуги з технічного обслуговування і ремонту для інших авіакомпаній.

Існуючий центр технічного обслуговування Emirates в аеропорту Dubai International Airport (DXB) буде продовжувати свою діяльність. На перших етапах роботи нового центру буде зосереджено на супутніх роботах та важких видах ремонтних робіт, які вимагають значних трудовитрат. Окрім збільшення кількості літаків у флоті, авіакомпанія також впроваджує програму модернізації салонів для 120 повітряних суден, зокрема, 53 літаків Boeing 777 та 67 Airbus A380.

Планується розпочати будівництво нового центру наступного року, а завершити його будівництво планується до 2027 року. Комплекс включатиме в себе вісім великих ангарів для технічного обслуговування, ангар для фарбування літаків, обладнання для обслуговування двигунів, майстерні, складські приміщення та адміністративні офіси.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ