АКТУАЛЬНО

Гендиректор EUROFER: “Європейська сталь – стратегічно важлива для досягнення кліматичних цілей ЄС”

Генеральний директор Європейської сталеливарної асоціації (EUROFER) Аксель Еггерт заявив у своїй колонці для Euractiv, що визнання пріоритету європейської сталі сприятиме стійкості ланцюжків створення вартості в області чистих технологій в Європейському Союзі.

Еггерт підкреслив необхідність зосередження уваги на будівництві ланцюжка постачання чистої енергії в ЄС, зазначивши, що сталь є фундаментальною складовою європейського розвитку. Він висловив думку, що для досягнення амбітних кліматичних цілей в рамках “Зеленого курсу” Євросоюзу, виробництво сталі повинно здійснюватися в Європі.

Гендиректор EUROFER підкреслив зобов’язання європейської металургійної галузі до декарбонізації, виконуючи понад 60 проєктів у цьому напрямку. Він наголосив на перспективних технологіях, які будуть впроваджені в промислових масштабах до 2026 року та зазначив, що успішна реалізація цих проєктів принесе подвійну користь для Європи.

Проте, Еггерт попередив, що витрати європейських металургійних компаній стають неконкурентоспроможними порівняно із зарубіжними конкурентами через високі витрати на енергію в ЄС. Він висловив обурення глобальним надлишком потужностей та державними субсидіями, які порушують економічну стійкість.

Згідно з Еггертом, Євросоюз повинен переглянути свій курс, враховуючи геополітичні труднощі та конкурентні невагомості перед іншими країнами. Він закликав ЄС очолити глобальні змагання в галузі чистих технологій, роблячи сталеливарну та інші галузі основним об’єктом уваги в п’яти пріоритетних сферах.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ