АКТУАЛЬНО

Адміністрація Байдена відмовилася відправляти техперсонал для обслуговування F-16 в Україні через побоювання з приводу безпеки

Адміністрація президента США Джо Байдена ухвалила рішення не відправляти технічний персонал до України для обслуговування винищувачів F-16. Цю інформацію підтвердили офіційні особи США в бесідах із газетою Wall Street Journal. Причиною цього рішення стали побоювання з приводу безпеки у контексті продовження конфлікту в Україні.

Рада національної безпеки США розглянула пропозицію про відправлення цивільних підрядників в Україну, «але розвідувальне співтовариство та інші вважають це надто ризикованим на цей момент», оскільки Росія може завдати по них ударів.

Видання пише, що один F-16 потребує десятків людей допоміжного персоналу.

«Без цивільних підрядників, які обслуговують літаки, як-от ремонт і заміна деталей, Україна боротиметься за те, щоб літаки, що надаються Заходом, були в робочому стані. Але США неохоче відправляють персонал в Україну через проблеми безпеки. Невеликий контингент дипломатів, військовослужбовців та інших державних підрядників прив’язаний до посольства США в Києві», – йдеться в статті.

При цьому Нідерланди мають намір оплатити приватний контракт між цивільною компанією з технічного обслуговування F-16.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ