АКТУАЛЬНО

Магнус Карлсен закликає зберегти санкції проти Росії та Білорусі

Норвезький гросмейстер Магнус Карлсен, визнаний найкращим шахістом останнього століття, зробив важливу заяву під час церемонії нагородження, закликавши міжнародну спільноту не скасовувати санкції проти Росії та Білорусі.

У своїй промові Карлсен зазначив, що скасовувати санкції проти російської та білоруської шахових федерацій не слід. Він також скромно додав, що на цю нагороду більше заслуговує Гаррі Каспаров.

Цікаво, що в цей момент на сцені поруч з Карлсеном був президент Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ), росіянин Аркадій Дворкович.

«Звичайно, я мав прийняти цю нагороду, але, на мою думку, Гаррі Каспаров мав кращу кар’єру, ніж я. Я розумію, чому я отримав цю нагороду, але все ж вважаю, що він більше заслуговує на це.

Принаймні, я скажу на честь Гаррі, тому що впевнений, що він використав би можливість дати пораду не скасовувати санкції проти російської та білоруської шахових федерацій. Ось і я кажу те саме», — сказав Карлсен.

Колишній чемпіон світу з шахів Гаррі Каспаров, який є російським опозиціонером, вже відреагував на заклик норвезького гросмейстера Магнуса Карлсена не скасовувати санкції проти російської та білоруської федерацій.

У соціальній мережі X Каспаров написав, що повністю підтримує слова Карлсена, додавши до свого повідомлення прапор України.

«Звісно, я б це зробив і роблю! У багатьох сенсах, я навряд чи міг би побажати кращого наступника, ніж Магнус. Щоб бути великим шахістом, необов’язково мати чудовий характер, тому це вдвічі більше вражає, що він досягнув і того, і іншого», — написав Каспаров.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ