АКТУАЛЬНО

Археологи виявили давні гробниці з артефактами в Китаї, їх вік перевищує 4,5 тисячі років

У місті Чанчжоу на сході провінції Цзянсу в Китаї археологи успішно завершили розкопки, в результаті яких виявили 40 давніх гробниць та кілька структур на палях і колодязів, датованих приблизно 4500-5500 роками.

Розкопки охоплювали площу 1,5 млн м² в дельті річки Янцзи, місці, де понад 5000 років тому виникли культури Сунцзе та Лянчжу, одні з перших протодержавних утворень в Китаї.

Дослідники проводили роботу на овальному кургані, оточеному більш ніж 10 фундаментами та ровами з подвійними водяними системами з 2019 року. Знайдені руїни містили добре збережені реліквії, включаючи кераміку і вироби з нефриту.

Вчені вважають, що досліджувана область відображає перетворення у суспільстві в перехідний період від пізньої культури Сунцзе до культури Лянчжу. Знайдені артефакти відкривають нові можливості для вивчення розвитку цивілізації в нижній течії річки Янцзи в стародавні часи.

Дельта Янцзи вважається колискою китайської цивілізації, що включає частини південної Цзянсу і північної Чжецзян. Тут, понад 5000 років тому, формувалися перші протодержавні утворення і культури, що визначили подальший розвиток китайської нації. Знайдені артефакти підтверджують безперервне існування китайської цивілізації протягом більше ніж 5000 років.

Сьогодні дельта Янцзи є ключовим центром економічного розвитку Китаю і одним з найгустонаселеніших регіонів на планеті, включаючи мегаполіс Шанхай, який має найвищу щільність населення у світі – 2700 осіб/км².

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ