АКТУАЛЬНО

Євро-2024: Хто вже вийшов до фінального турніру та що чекає на українську збірну

У звітному році кваліфікація на Євро-2024 з футболу виборола свої лідери, і вже зараз відомо тринадцять збірних, які гарантовано зіграють на майбутньому чемпіонаті Європи. Це включає не лише футбольних великанів, а й новаторські команди, що переконливо проходять відбірковий етап.

Збірна Німеччини, як господарка турніру, без відбору вже отримала золотий квиток на Євро-2024. Однак залишається ще 20 квитків, які будуть роздані за підсумками групового етапу відбіркових і через плейоф.

За підсумками групового етапу відбіркових, який завершиться у листопаді 2023 року, кваліфікуватимуться по дві команди з кожної групи, що призведе до знаходження 20 команд у фінальній частині турніру.

Ще три путівки будуть визначені через плейоф, в який потраплять 12 команд відомих за їхніми виступами у Лізі націй-2022/23. Стикові матчі цього етапу заплановані на березень 2024 року.

Хто вже вийшов до фінального турніру Євро-2024 1. Німеччина (країна-господарка) 2. Франція 3. Португалія 4. Бельгія 5. Іспанія 6. Шотландія 7. Туреччина 8. Австрія 9. Англія 10. Угорщина 11. Словаччина 12. Албанія 13. Данія

Наступним етапом для цих команд стане жеребкування фінальної частини, яке відбудеться в грудні 2023 року. Цьому буде передувати напружений плейоф для інших збірних, які мріють вибороти своє місце на великому футбольному святі.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ