АКТУАЛЬНО

МЗС РФ назвав Зеленського «придурком» через футболку з провокативним написом

Футболка президента України Володимира Зеленського з написом Make russia small again («Зробимо Росію малою знову») викликала хвилю обурення в Росії. МЗС РФ оперативно відреагувало на цей жест, опублікувавши гнівний допис у соцмережі X (колишній Twitter), де речниця міністерства Марія Захарова не стрималася у висловлюваннях.

Інцидент стався після того, як Зеленський, одягнений у цю футболку, виступив із традиційним вечірнім відеозверненням 23 жовтня. Його образ одразу став предметом палкої дискусії в російських офіційних колах. Захарова, відома своєю різкою манерою коментування, саркастично запитала, що саме Зеленський мав на увазі під «малою Росією». Вона провела паралель з минулим Російської імперії та Радянського Союзу, а також згадала Київську Русь, заявивши, що для цього Росії потрібен Київ.

«Малою, як що? СРСР? російська імперія? О, я зрозуміла! Як Київська Русь. Для цього нам потрібен Київ. Ти сам це сказав, придурку», — різко висловилася Захарова.

Такий емоційний випад зі сторони МЗС РФ демонструє, наскільки болісно Росія сприймає будь-які символічні чи провокаційні дії з боку українського лідера, особливо в контексті продовження війни та міжнародної ізоляції Росії.

Варто зазначити, що футболка із цим написом стала подарунком для Зеленського від народної депутатки попереднього скликання Ганни Гопко під час зустрічі з представниками української громадськості. На цій зустрічі президент обговорював план перемоги України та закликав учасників працювати разом для реалізації цього плану.

Під час зустрічі 23 жовтня, яка відбулася за участі українських активістів та представників громадськості, Зеленський не лише отримав футболку з провокаційним написом, але й говорив про стратегічні кроки для досягнення перемоги України у війні з Росією. Він підкреслив важливість консолідації зусиль українського народу та всіх, хто підтримує Україну, задля досягнення цієї мети.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ