АКТУАЛЬНО

Покращуючи планету: Визначено найбільш екологічні міста у світі

Остання доповідь ООН попередила про “червону тривогу” стосовно наслідків зміни клімату, які можуть бути “катастрофічними для цивілізації”, якщо не будуть прийняті термінові заходи. Деякі країни та міста продовжують ігнорувати ці попередження вчених, в той час як інші активно вносять свій внесок у подолання кризи.

Свіжий Глобальний індекс сталості напрямків (The Global Destination Sustainability Index) визначив міста світу, які вже зараз розвиваються в напрямку сталого майбутнього з низьким рівнем викидів вуглецю. Під час оцінки враховувалися такі показники, як рівень переробки відходів, забруднення повітря, наявність велосипедних доріжок, екологічність громадського транспорту та відсоток екологічно чистих номерів у готелях.

Перше місце в рейтингу посів Гетеборг, Швеція, яке вже протягом кількох років визнавалося найекологічнішим містом світу. Місто активно сприяє використанню електротранспорту та забезпечує практично весь громадський транспорт відновлюваною енергією. Крім того, велика увага приділяється боротьбі з використанням одноразового посуду та пластику.

Слід зазначити, що скандинавські країни домінували в рейтингу, демонструючи активний прогрес у сфері сталого розвитку. Наприклад, Осло, Норвегія, піднялося з 10-го на друге місце завдяки поліпшенню стратегії та її реалізації. Також стабільно високі показники продемонстрували Копенгаген, Данія, та Гельсінкі, Фінляндія.

У ТОП-10 також увійшли міста Берген і Орхус з Норвегії та Данії відповідно, а також Ольборг, Данія, Глазго, Велика Британія, Бордо, Франція, і Стокгольм, Швеція.

Узагальнено, у топ-40 також потрапили міста із Західної Європи, Північної Америки (Монреаль, Канада) та Азійсько-Тихоокеанського регіону (Сінгапур, Гоян, Сонгкхла, Бангкок, Мельбурн, Сідней, Брісбен).

Ці дані дозволяють зрозуміти, що країни і міста по всьому світу активно працюють над зменшенням впливу на клімат і рухаються в напрямку сталого розвитку.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ