АКТУАЛЬНО

Путін на саміті БРІКС спробує сформувати альтернативу західній гегемонії

На саміті БРІКС, який проходить у російському місті Казань, президент Володимир Путін намагається переконати світ у тому, що існує “альтернатива західній гегемонії”. Це дипломатичне зібрання зібрало більше двох десятків світових лідерів, включаючи Сі Цзіньпіна (Китай), Нарендру Моді (Індія) та Реджепа Таїпа Ердогана (Туреччина).

Пише France24.

Саміт БРІКС може бути спробою рф вплинути на формування альянсу країн з економікою, що розвивається. Відповідне об’єднання, як сподівається кремль, здатне кинути виклик так званій західній “гегемонії”.

В росії на відкриття саміту групи БРІКС зібралися два десятки світових лідерів.  Саміт є найбільшою подібною зустріччю в росії відтоді, як країна-агресор почала повномасштабну війну на території України.

Існує визначення, що БРІКС створили з метою реформувати міжнародні фінансові інституції на кшталт МВФ чи Світового банку, щоб покращити представництво країн з економікою, що розвивається.

У 2014 році країни БРІКС заснували New Development Bank (NBD) із капіталом у понад 250 мільярдів доларів, щоб позичати гроші країнам, що розвиваються.

БРІКС пройде в казані з 22 по 24 жовтня, до нього приєднаються всі ключові партнери рф – лідер Китаю Сі Цзіньпін, прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

Розширення групи БРІКС позиціонується одним із стовпів зовнішньої політики рф.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ