АКТУАЛЬНО

Велика трагедія: РФ атакує Україну ракетами та дронами, лікарні та шахта пошкоджені

Уночі 21 листопада 2023 року російські війська знову вчинили напад на Україну, використовуючи зенітні керовані ракети та ударні безпілотники. Чотири зенітні керовані ракети С-300, крилата ракета Іскандер-К та 10 ударних безпілотників типу Shahed-136/131 були випущені в бік української території.

Дрони були запущені з Приморсько-Ахтарська в Краснодарському краї РФ, в той час як ракета Іскандер-К була випущена з району Джанкоя на окупованому півострові Крим.

Один із зенітно-ракетних комплексів С-300 був спрямований на Донецький напрямок, в результаті чого були завдані пошкодження та руйнування центральній міській лікарні в Селидовому Донецької області. Також пошкоджено будівлю шахти Котляревська та інші об’єкти цивільної інфраструктури.

У відповідь на агресію російських військ, українські Повітряні сили активно діяли проти ворожих цілей. Мобільні вогневі групи, винищувальна авіація та зенітні ракетні підрозділи були задіяні у бойовій роботі.

За відомостями, сили Повітряних сил зуміли знищити дев’ять із десяти ударних безпілотників типу Shahed. Крім того, крилату ракету Іскандер-К українські військові змусили приземлитися на Східному напрямку, запобігаючи можливі подальші небезпечні наслідки.

Цей напад призвів до серйозних пошкоджень і загрози для життя мирних мешканців. Міжнародна спільнота вже починає висловлювати осуд та вимагати негайного припинення агресії. Розгортається напружена ситуація, і подальші кроки розвитку подій залишаються невизначеними.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ