АКТУАЛЬНО

Фінансова допомога на опалення дровами та вугіллям

Уряд України прийняв рішення про суттєве підвищення фінансової підтримки для тих родин, які опалюють своє житло вугіллям чи дровами. За новими нормативами, розмір субсидій та пільг на опалювальний сезон 2023-2024 збільшаться в середньому в 4 рази. Це означає, що українські домогосподарства, які отримують житлові субсидії, отримають допомогу, яка дозволить їм легше подолати витрати на придбання вугілля та дров.

Станом на 7 листопада, більше 1,3 млн домогосподарств отримують житлові субсидії, приблизно 200 тис. з них уже отримали субсидії на тверде пічне побутове паливо. Згідно з ухваленою Постановою від 07.11.2023 р. № 1173, нормативи для надання пільг та субсидій на вугілля та дрова зростуть для опалення житлового приміщення. Тепер, громадяни, які скористаються цією допомогою, зможуть покрити більшу частину своїх витрат на тверде пічне побутове паливо.

За новими нормами, обсяги пільг та субсидій на одне домогосподарство можуть досягати 16 234 грн на рік, що є суттєвим зростанням порівняно із попереднім граничним розміром субсидії в 6973 грн на рік. Це рішення також враховує збільшення ринкових цін на вугілля і деревину, що відбулось за останні роки.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ