АКТУАЛЬНО

Франція організовує відеоконференцію на 7 березня для зміцнення підтримки України

Франція запрошує міністрів закордонних справ та оборони своїх головних союзників, генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, глав зовнішньої політики Європейського союзу і українських міністрів закордонних справ і оборони взяти участь у відеоконференції, запланованої на 7 березня. Ця конференція спрямована на продемонстрування “єдиного фронту” та розробку конкретних пропозицій для посилення підтримки України.

У запрошенні йдеться про те, що на зустрічі планується обговорити шляхи прискорення надання Україні необхідних ресурсів, зокрема, постачання та виробництво артилерійських снарядів, а також створення системи, яка дозволить партнерам покращити способи вивільнення запасів боєприпасів і розробити нові варіанти для ракет середньої й великої дальності.

Запрошення також передбачає розгляд можливостей надання Україні допомоги у сфері кіберзахисту, розмінування, забезпечення безпеки кордону з Білоруссю та координацію виробництва й обслуговування обладнання в Україні.

Важливо зазначити, що у запрошенні не йдеться про направлення небойового контингенту в Україну.

Учасники конференції також обговорять підтримку країн, які безпосередньо стикаються з агресією Росії, зокрема Молдови. Передбачається, що президентка Молдови Мая Санду також візьме участь у окремих переговорах з президентом Франції Еммануелем Макроном під час візиту до Парижа 7 березня.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ