АКТУАЛЬНО

ФСБ заявляє про арешт понад 20 осіб у зв’язку з терактом у ТЦ Crocus City Hall

Глава ФСБ РФ Олександр Бортников повідомив у п’ятницю, 24 травня, що Росія заарештувала понад 20 осіб у зв’язку з терактом у підмосковному ТЦ Crocus City Hall, який стався в березні та призвів до загибелі понад 140 осіб.

Бортников повторив звинувачення Росії, стверджуючи, що за нападом стоїть Україна, хоча не надав жодних доказів.

“Слідство триває, але вже можна з упевненістю говорити про безпосередню причетність української військової розвідки до цього нападу”, – сказав Бортников.

Проте, за даними російських інформаційних агентств, підготовка, фінансування, фактичний напад і спроба втечі озброєних осіб координувались через Інтернет “Ісламською державою”, яка взяла на себе відповідальність за напад.

Речник Головного управління військової розвідки України Андрій Юсов відповів: “Російська пропаганда не забула про історію з “Крокусом”. Вона й надалі намагатиметься просувати абсурдну тезу про нібито причетність України, хоча це не витримує жодної критики і абсолютно нелогічно”.

Білий дім заявив, що немає жодних ознак причетності України до атаки в ТЦ Crocus City Hall у Підмосков’ї.

Увечері 22 березня в Підмосков’ї озброєні люди влаштували стрілянину в ТЦ Crocus City Hall під час концерту гурту “Пікнік”. Очевидці повідомили, що нападники стріляли у холі та залі перед початком концерту, а також застосували вибухівку, спричинивши масову пожежу. Пізніше російські ЗМІ повідомили про другий вибух у ТЦ Crocus City Hall.

Терористична організація “Ісламська держава” взяла на себе відповідальність за стрілянину, що підтвердили й у США.

Російські спецслужби також заявили, що США попередили їх про теракт. ФСБ РФ повідомила про затримання 11 осіб у Брянській області, з яких четверо причетні до нападу 22 березня. Затримані нібито тікали у бік українського кордону.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ