АКТУАЛЬНО

Північна Корея повідомила, що будь-яке втручання в роботу її супутників розглядатиметься як оголошення війни

Північна Корея повідомила, що буде реагувати на будь-яке втручання США в роботу своїх супутників шляхом знищення американських розвідувальних супутників. У заяві, оприлюдненій в суботу, зазначено, що будь-яка спроба атаки на стратегічні активи Північної Кореї розглядатиметься як оголошення війни, і країна застосує засоби стримування.

За повідомленням державних ЗМІ КНДР, представник міністерства оборони країни заявив, що будь-яке втручання США в космос буде відповідатися знищенням американських розвідувальних супутників. У заяві йдеться про використання “прав згідно з міжнародними та внутрішніми законами” для скорочення та ліквідації життєздатності таких супутників.

Нагадаємо, що Північна Корея стверджує, що 21 листопада успішно запустила свій перший військовий супутник-шпигун, який передавав фотографії військових об’єктів на території США, Японії та материковій частині США. У зв’язку з цим Сполучені Штати наклали нові санкції на Північну Корею, а Південна Корея внесла 11 громадян Північної Кореї в чорний список через їх причетність до розробки супутників і балістичних ракет. Впливова сестра північнокорейського лідера Кім Йо Чжон виключила можливість відновлення діалогу зі Сполученими Штатами через зростання напруженості після запуску супутника-шпигуна.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ