АКТУАЛЬНО

Футболки Ліонеля Мессі з ЧС-2022 підуть з молотка: рекордна оцінка у понад $10 млн

Колекція футболок капітана збірної Аргентини Ліонеля Мессі, в яких він грав на Чемпіонаті світу з футболу 2022 року, буде виставлена на аукціоні, а їхня сукупна вартість оцінюється у понад $10 млн. Торги заплановані на період з 30 листопада до 14 грудня.

Цей аукціон може стати однією з найбільш значущих подій у історії торгів спортивними речами, пропонуючи фанатам і колекціонерам можливість придбати футболки, у яких Мессі грав у фіналі Чемпіонату світу 18 грудня. Голова відділу сучасних предметів колекціонування Sotheby’s, Брам Вахтер, визначив продаж цих футболок як “монументальну подію”.

Частина коштів, зібраних від продажу, буде спрямована на підтримку проєкту UNICAS, який підтримує Фонд Лео Мессі, і спрямований на допомогу дітям з рідкісними захворюваннями. До цього часу найбільшою сумою за спортивну річ, продану на аукціоні, була джерсі Майкла Джордана, продана за $10,1 млн в 2022 році.

Наразі найвища вартість футбольної речі на аукціоні визначена футболкою Дієго Марадони, яку він використовував у матчі проти збірної Англії у 1986 році, проданою за $9,3 млн в травні 2022 року.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ