АКТУАЛЬНО

Генсек НАТО подякував Президентці ЄК за партнерство та спільні досягнення

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловив подяку Президентці Європейської Комісії Урсулі фон дер Ляєн за рушійну роль у партнерстві між НАТО і ЄС. Під час участі в засіданні Колегії комісарів ЄС в Брюсселі 15 листопада 2023 року він відзначив, що обидві організації поділяють цінності та стикаються з подібними викликами. У цьому році НАТО і ЄС досягли більше разом, зосереджуючись на стабільності на західному Балкані, протидії дезінформації та розвитку стратегічного партнерства у сферах кібернетики, космосу та військової мобільності.

Зокрема, обидві організації підписали нову спільну Декларацію з ширшого спектру питань, включаючи зростання геостратегічної конкуренції та захист критичної інфраструктури. Також була створена Робоча група НАТО-ЄС з питань стійкості критичної інфраструктури для зменшення вразливості перед авторитарними режимами. Столтенберг підтримав спільні зусилля ЄС у збільшенні виробничих потужностей та спільних закупівель, особливо у зв’язку з війною в Україні та іншими викликами.

Він закликав до ще тіснішого співробітництва в умовах зростаючих загроз і викликів, таких як війни, тероризм, кліматична криза та авторитарні режими. Генсек НАТО вважає, що сильні інституції, такі як НАТО і ЄС, є ключовими для захисту демократичних цінностей та забезпечення безпеки держав.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ