АКТУАЛЬНО

Глава ЦАХАЛу розповів, що ХАМАС “уже шкодує” про розв’язання війни

Генерал-лейтенант Герці Халеві, начальник штабу ЦАХАЛу (Ізраїльська оборонна армія), заявив, що терористична організація ХАМАС шкодує про початок конфлікту з Ізраїлем і відклала наземний наступ зі “стратегічних причин”. Він уточнив, що ЦАХАЛ готовий до наземної операції, але рішення щодо її форми і термінів ухвалять спільно з політичним керівництвом.

Халеві зазначив, що існують тактичні та стратегічні міркування, які затримують наземний наступ, але це дає можливість підготуватися ретельніше. Він наголосив на важливості того, щоб ХАМАС ставився з повагою до ізраїльських громадян, які перебувають у заручниках, і зазначив, що ЦАХАЛ бореться з ХАМАСом, а не з населенням сектору Гази.

Галлант, міністр оборони Ізраїлю, заявив про готовність ЦАХАЛу до наземної операції в секторі Гази, називаючи її “смертельною” атакою. Він закликав військових залишатися готовими до наступу і запевнив, що він відбудеться.

Міжнародний представник ЦАХАЛу підполковник Джонатан Конрікус заявив, що війна завершиться, якщо ХАМАС “здасться беззастережно”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ