АКТУАЛЬНО

Готовність захищати країну зі зброєю в руках виявилася лише у третини австрійців

Приблизно 31% австрійців висловили готовність захищати свою країну зі зброєю в руках у випадку військового нападу, як свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Market Institut за замовленням Міністерства оборони Австрії.

За даними дослідження, трошки менше однієї третини населення виразили готовність взяти зброю в руки для захисту країни, тоді як 58% опитаних висловились проти цього.

Щодо конкретних відповідей на питання про готовність захищати Австрію зі зброєю в руках у випадку військового нападу, тільки 15% респондентів відповіли “так”, а ще 16% висловили “скоріше так”. З іншого боку, 43% опитаних відповіли “ні”, а ще 15% сказали “скоріше ні”.

За матеріалами опитування, понад дві третини австрійців позитивно ставляться до збройних сил, вважаючи, що їхня основна місія – це захист країни від військового нападу та евакуація громадян із кризових зон. За даними 85% опитаних, головним завданням збройних сил в Австрії має бути ліквідація наслідків природних катастроф на території країни.

Тримісний статус нейтралітету Австрії визнається важливим для трьох чвертей населення, при цьому 55% респондентів почуваються “досить безпечно”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ