АКТУАЛЬНО

Григорій Козловський: як головний “благодійник” Львова віджимає землю під свої готелі

Скандальний львівський політик, бізнесмен та “благодійник” Григорій Козловський розширює свій елітний комплекс Emily Resort  ще на 118 га за рахунок територій Винниківської громади.

Елітний відпочинковий комплекс Emily Resort у Винниках, який розкинувся на площі 17 га планують надалі розбудовувати, “віджавши” у  громади ще 118 га земель. Згідно з проектом креслень, який презентували на громадських обговореннях у Львові, комплекс забудують новим апартготелем на сім поверхів, оздоровчим комплексом, майданчиком для відпочинку, адміністративними, торгово-громадськими будівлями з підземним паркінгом та тенісними кортами.

Також у Львівській міській раді  кажуть, що в перспективі бізнесмен Григорій  Козловський планує збудувати на території Emily Resort дитсадок на 400 місць та шкільні навчальні корпуси. Звісно ж вони будуть платними та виключно для дітей місцевої еліти.

Нагадаємо, Детективи Національного антикорупційного бюро  розслідують кримінальну справу щодо приватизації майже 16 га землі навколо Винниківського озера. У 2021 році землю приватизувала сім’я Григорія Козловського, а невдовзі на місці міського озера відкрили елітний курорт Emily Resort.

Про кримінальне провадження щодо приватизації земельної ділянки з озером у Винниках стало відомо з ухвал Вищого антикорупційного суду. У межах провадження в липні 2023 року суд наклав арешт на майно колишнього голови Винниківської міської ради покійного Володимира Квурта.

Йдеться про понад 25,7 га землі в межах колишнього міського озера на вул. Хмельницького, 9 у Винниках. Цю землю впродовж багатьох років орендувало ТзОВ «Краківський ринок», а в 2017 році суборендарем частини ділянки навколо озера стало ТзОВ «Академія футболу», засновником якого був бізнесмен і депутат Львівської міськради Григорій Козловський. Невдовзі компанія та родичі бізнесмена різними частинами отримали майже 17 га землі навколо озера в постійне безкоштовне користування, а в 2020 році Винниківська міська рада продала «Академії футболу» цю землю за 17,5 млн грн.

Таким чином, відомий львівський бізнесмен та “благодійник” Григорій Козловський віджав у винниківців міське озеро, яке наразі доступне лише для елітного відпочинку. В додаток до уже вкраденого у громади, Козловським найближчим часом забудує  ще 118 га території у передмісті Львова, для відпочинку своїх заможних друзів.

При цьому, жителі Винників небезпідставно переживають, що Григорій Козловський забере також і їх приватні ділянки:  «Буду захищати свою земельну ділянку, яка впритул до розбудови комплексу, — наголосив житель Винників Андрій. — Є ризик, що всі втратимо ділянки».

«Бачимо, що ліс зникає, а проєкти Козловського підбираються до будинків людей», — зазначила мешканка Винників Оксана.

Водночас, захистити свої законні права навіть на приватні ділянки, жителям Винників буде вкрай важко. Адже “політик, бізнесмен та благодійник”  Григорій Козловський являється одним з найвідоміших тютюнових  контрабандистів України, який для захисту своїх нелегальних бізнесів готовий залучати бойовиків.

Крайній раз тітушки Козловського приїхали на ТОВ “Винниківська тютюнова фабрика” та нанесли тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості поліцейським та детективам БЕП, які мали здійснити обшуки на підприємстві – одному з найбільших постачальників нелегальної тютюнової продукції в Європу. Як бачимо Козловському у Винниках можна все – навіть бити поліцейських.

Між іншим, частина приміщень на території Винниківської тютюнової фабрики переоформлена на доньку контрабандиста Козловського: Софію Максимець. За інформацією наших джерел в Львівській міськраді, Григорій Козловський активно залучає доньку Софію до своїх бізнес проектів.

Як бачимо, допомога українським воїнам, про яку так любить розказувати Григорій Козловський – насправді лиш невеликий “відкуп” за несплачені до українського бюджету мільярди з виробництва та контрабанди нелегальної тютюнової продукції. А також можливість для сім’ї контрабандиста та рейдера Козловського продовжувати політичну кар’єру, прикриваючись патріотизмом.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ