АКТУАЛЬНО

Гутерреш про БРІКС: «Ця група охоплює майже половину населення Землі»

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш під час повернення з Казані заявив про значення групи БРІКС, до якої входять Бразилія, Росія, Індія, Китаю та Південна Африка. Він підкреслив, що ця група становить майже половину населення планети і має суттєвий вплив на глобальні процеси.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив, що під час саміту БРІКС у Казані наголосив на необхідності дотримання цінностей Статуту ООН.

Про це Гутерреш написав у соцмережі Х.

«Я повертаюся з Казані, де знову взяв участь у виїзній сесії саміту БРІКС, що представляє майже половину населення планети», – зазначив він.

За словами Гутерреша, на сесії він «закликав до справедливого миру в Україні відповідно до Статуту ООН, міжнародного права та резолюцій Генеральної Асамблеї».

«Я підкреслив, що ми повинні скрізь підтримувати цінності Статуту ООН, верховенство права та принципи суверенітету, політичної незалежності та територіальної цілісності держав», – додав Генсек.

Він також повідомив, що під час саміту провів зустрічі з кількома лідерами держав та урядів (згідно з даними офісу Генсека, Гутерреш зустрівся з представниками Росії, Білорусі та Туркменістану).

«На зустрічі з президентом Путіним я наголосив, що російське вторгнення в Україну є порушенням Статуту ООН і міжнародного права, та повторив свої заяви, зроблені під час саміту, – зазначив він. – Також я підкреслив свою тверду підтримку укладення угоди про безпеку судноплавства в Чорному морі, що має велике значення для глобальної продовольчої безпеки».

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ