АКТУАЛЬНО

Хто стане першим у світі трильйонером: потенційні кандидати

Трильйон — це число з дванадцятьма нулями, тобто $1 трлн виглядає як $1 000 000 000 000. Це можна порівняти з валовим внутрішнім продуктом таких країн, як Туреччина чи Нідерланди.

Звичайно, стати трильйонером здається надзвичайно важливо, особливо з урахуванням того, що найзаможніша людина на планеті наразі володіє статками у $212,6 млрд. Чи можливо це здійснити? Хоча це здається непідйомним завданням, дослідники спробували визначити, хто з багатіїв може першим досягти цієї мети.

За даними організації Oxfam, п’ять найзаможніших осіб у світі подвоїли свої статки з 2020 року. Якщо такий темп зростання продовжиться, то до 2055 року людина, яка має близько $200 млрд, зможе перетворити їх на $1,2 трлн.

Для порівняння, статки Ілона Маска, власника Tesla та SpaceX, станом на травень 2024 року складають $193,2 млрд. З огляду на його вік — 52 роки, теоретично можливо, що він стане трильйонером у 83 роки.

Хто ж найближчий до цієї мети станом на травень 2024 року?

Бернар Арно (з родиною) — $212,6 млрд: Його статки здебільшого залежать від LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, найбільшої компанії, яка виробляє товари розкоші.

Джефф Безос — $204,2 млрд: Засновник Amazon, чиї акції є одними з найбільш вартісних у світі електронної комерції та хмарних обчислень.

Ілон Маск — $193,2 млрд: Він контролює Tesla, SpaceX та інші компанії, що робить його одним із потенційних кандидатів на титул першого трильйонера.

Марк Цукерберг — $164,2 млрд: Голова Meta Platforms, до якої належать Facebook, Instagram і WhatsApp, володіє акціями, які зростають у вартості.

Хоча багатство вражає, мільярдери, такі як Воррен Баффет і Білл Гейтс, віддають значну частину своїх грошей на філантропічні цілі. Нарешті, бути добрим — завжди краще, ніж бути світовим лиходієм.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ