АКТУАЛЬНО

Huawei в наступному році запускає завод у Франції

Технологічний гігант Huawei готується до будівництва свого першого заводу в Європі для виробництва обладнання для мобільних мереж 5G. Незважаючи на обмеження, які деякі європейські країни намагаються встановити на використання обладнання Huawei, компанія планує продовжити свою експансію на європейському ринку.

Reuters повідомляє, що компанія має намір розпочати будівництво свого заводу в Бруматі, неподалік від Страсбурга, Франція, у наступному році. Перші плани на цей завод були представлені ще у 2020 році, з передбачуваними інвестиціями в розмірі 200 мільйонів євро. Однак через пандемію COVID-19 реалізація проекту була відкладена.

Хоча конкретні терміни відкриття заводу ще не були названі, джерело з французького уряду вказало на ймовірне відкриття у 2025 році.

Варто відзначити, що ця новина приходить в умовах, коли деякі європейські країни вводять обмеження на використання обладнання Huawei через обурення безпековими питаннями. Тим не менш, Huawei вибравши Францію для будівництва свого заводу, вкладає довіру в розвиток співпраці між Китаєм і Європою.

Для Європейського Союзу цей крок є важливим, оскільки країни розглядають різні підходи до роботи з китайськими технологічними компаніями, намагаючись знайти баланс між економічною співпрацею та забезпеченням національної кібербезпеки.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ