АКТУАЛЬНО

Хунта М’янми оголосила обов’язкову військову службу для молоді

Хунта М’янми встановлює обов’язкову військову службу для молодих громадян, ймовірно, для компенсації втрат у боротьбі з продемократичними силами та етнічними ополченнями.

Згідно з законом про обов’язковий призов, прийнятим у 2010 році, чоловіки віком від 18 до 35 років та жінки віком від 18 до 27 років зобов’язані проходити військову службу. Тривалість служби складатиме до двох років у мирний час та до п’яти – у надзвичайних умовах.

Представники хунти заявили, що кожен громадянин повинен захищати незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни.

Військова влада в М’янмі прийшла до влади внаслідок державного перевороту у лютому 2021 року, проте їй не вдалося повністю контролювати всю територію країни. З того часу вона веде боротьбу з продемократичними силами та етнічними ополченнями.

Зокрема, з жовтня минулого року, коли опоненти хунти розпочали скоординовані наступальні дії в східному штаті Шан, в армії відзначається значне збільшення втрат через зростання кількості загиблих у збройних конфліктах та збільшення кількості солдат, які здаються в полон.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ